20 april 2013: Triple G-Party 2013

 

Een onbeduidende datum in een stad als Gent. Op het eerste gezicht, weliswaar. Voor de Baronie Gent des Costes du Rhône misschien een mijlpaal. Voor de eerste keer wordt in onze stad een wijnparty georganiseerd. Het resultaat van veel brainstormen en een zoektocht naar vernieuwing en verfrissing van ons ambassadeurschap rond Rhônewijnen. Twee facetten waren die nacht belangrijk: wijn en muziek.

Op Le Bateau in Gent (Muinkkkaai, achterkant Vooruit) zorgden twee Gentse selfmade-deejays (Zorro R & Zorro E) die zaterdagavond voor stomende ritmes. Vooral herkenbare pop, new-wave uit de 80’s en de betere disco (of mogen we dit laatste ook ‘foute’ muziek noemen). Maakt niet uit: de ‘dancefloor’ stond vol. Goede (Rhône)wijn doet iets met een mens. De dansende 40-plussers en hier en daar bijna-twintigers maakten van de eerste editie van de Triple G-Night een onverwacht succes. Degusteren en dansen gaan dus samen. Je zou voor minder…..

Triple G-Night staat voor Gent, Groovy en…Grenache. Dat laatste, een niet onbelangrijk druifje uit onze regio, was onze eregast. Maar liefst 17 Vlaamse cavisten bezorgden ons stalen en proefflessen. Lange proeftafels met meer dan 60 diverse Rhônewijnen waaronder de meeste van top domeinen: van AOP Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras, Ventoux, Rasteau, Vaucluse tot Vinsobres, Gigondas en Beaume de Venise.
Het was allemaal te degusteren met deskundige uitleg door de aanwezige commandeurs. Alle flessen staan vermeld in de Eigenzinnige Gids van de Beste Rhônewijnen (E. Devriendt en E.Van Steenberghe). Met deze Gids hebben we een perfect houvast om ons te concentreren op het beste wat de Rhônevallei op wijnvlak te bieden heeft. En wie Rhône zegt, zegt (vooral) grenache !

Onze eerste G-night was dus een schot in de roos. De opkomst was groter dan wij als organisator ooit konden dromen. Het was een mooie combinatie, de keuze uit diverse wijnen en danspartners. De foto’s vindt u hieronder. U vindt er zichzelf misschien op terug in goede doen! Kon u er niet bij zijn, dan is het watertanden bij het zien van het vele moois dat u hebt gemist.

Dit was trouwens géén éénmalig evenement. De G-Night komt terug. Blokkeer alvast de datum van 17 mei 2014 in uw agenda!
Wie er was , die voelde het….. Alors on danse, allez grenache…. Men zegge het voort !

Bart Van Canegem
Commandeur