Baronie Montreux

 

De geschiedenis van de Baronie begon 30 jaar geleden, tijdens het Kapittel van Château de Coppet, onder impuls van de Commanderie des Costes du Rhône en zijn relatie met onze eerste Consul, Marcel Baudet, die omringd werd door 4 Commandeurs (Serge Ronchi, Christian Gerber, René Richard en Toni Mittermair).

Er zijn zoveel kapittels georganiseerd, zoveel reizen gemaakt, zoveel wijnen geproefd en zoveel ontmoetingen geweest met onze zusterbaronieën in Canada, de Verenigde Staten en Duitsland, zoveel vriendschappen gesloten met onze Belgische vrienden in Luik en Gent, en niet te vergeten de jaarlijkse bijeenkomsten tijdens het Groot Kapittel van de Commanderie in het Château de Suze-la-Rousse, in aanwezigheid van Grootmeester Patrick Galant. In al die jaren heeft onze Baronie meer dan 380 ridders en 15 commandeurs geridderd.

Vandaag de dag hebben we nog steeds meer dan 200 ridders en een dozijn commandeurs die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van onze jaarlijkse evenementen. Ons doel is het promoten van de wijnen van de Côtes du Rhône, van noord naar zuid, en door de jaren heen hebben we sterke vriendschappen opgebouwd met de wijnbouwers van deze prachtige regio. Sinds 1993 hebben we 62 chapters en een dertigtal proeverijen georganiseerd, waardoor onze ridders hun kelders hebben kunnen vullen met meer dan 60.000 flessen Côtes du Rhône.In 2011 hadden we de eer om de Mondial des Baronnies in Montreux te organiseren, een hoogtepunt in het leven van onze Baronie.In 1995 hebben we aan onze evenementen onze krant "Le Grappilleur" toegevoegd, die 4 of 5 keer per jaar naar onze ridders wordt gestuurd; het 130e exemplaar is in de drukpers.

De Baronie heeft ook een website: https://www.baronnie-suisse.ch/