22 AOC Côte du Rhône Villages met geografische herkomstbenaming

 

De 95 gemeenten van de appellatie AOC Côte-du-Rhône Villages liggen in de 4 zuidelijke Rhône departementen Ardèche, Drôme, Gard en Vaucluse. Het klimaat is hetzelfde als in de Côtes du Rhône AOC, hoewel de criteria strenger zijn, gezien de strengere productievoorschriften in deze appellation. Het klimaat is hier mediterraan, beïnvloed door de Mistral-wind. Er valt weinig regen en sneeuw is zeldzaam.

Deze appellatie wordt gekenmerkt door vrijgevigheid en karakter: in het zuidelijke deel van de Rhônevallei groeien de wijnstokken op terrassen, op de alluviale vlaktes van de rivier en op hellingen die leiden naar de iconische heuveldorpen van de regio.

Al sinds de Romeinse tijd worden hier wijnstokken verbouwd en nu vormen niet minder dan 95 dorpen het appellationgebied Côtes du Rhône Villages. Van de Drôme Provençale tot de oevers van de Durance in het oosten, van de Ardèche tot de Pont du Gard in het westen, deze dorpen zijn zeker een bezoek waard - misschien vindt u zelfs uw eigen verborgen juweeltjes. Er is een enorm scala aan Côtes du Rhône Villages wijnen; de stijl hangt af van de aard van de bodem. Maar één ding is zeker: je hebt meer dan een dag nodig om ze te ontdekken.