29 juli tot 2 juli 2023: 7de Mondial Suze-la-Rousse

 

Van 29 juni tot en met 2 juli 2023 ging de 7de Mondial van de Commanderie du Côtes du Rhône door in de omgeving van de wijnuniversiteit in Suze-la-Rousse. Alle baronieën ter wereld waren aanwezig, met een zeer ‘aanwezige’ delegatie van Zuid-Korea in de schijnwerpers. De vier dagen werden door Patrick Galant zorgvuldig ingevuld met bezoeken aan bijzondere wijndomeinen en diverse workschops (bij interrhône, in de wijnuniversiteit zelf en tijdens wijngaardwandelingen).

De Raad van Consuls werd een bewogen werklunch, waar diverse vragen over de toekomst van de Commanderie en haar baronieën op tafel werden gelegd.

Het feestkapittel werd een overdonderend succes met bijna driehonderd aanwezigen. Het middenplein van het kasteel van Suze-la-Rousse zat letterlijk boordenvol. Gelukkig waren de klimatologische omstandigheden schitterend en werd Guigal (waar we daags voordien een bedrijfsbezoek hadden gedaan) als centrale gast gehonoreerd.

Deze mondial kreeg behoorlijk veel persaandacht en werd de Commanderie toch in zijn meerwaarde voor de Rhônevallei gewaardeerd. Ook werden de relaties met InterRhône wat aangescherpt, niet in het minst door de bedenkingen van de baronieën Gent, Luik en Montreux. De uitloper met de consuls op zondag 2 juli ten huize van Patrick Galant was een rustpunt van broederlijkheid, dat enkel in de Provence kan worden georganiseerd. Uiteindelijk werd deze 7de Mondial een succes en werd de aandacht op de Rhônewijnen opnieuw even wereldnieuws.

 

Het persoverzicht n.a.v deze 7de Mondial van de Commanderie des Costes du Rhône kan je hieronder inkijken of downloaden: