Cellier des Princes

Le Cellier Des Princes ontleent zijn naam aan de prestigieuze geschiedenis van de Prinsen van Oranje. Een van hen, William 1st, bekend als “Willem de Zwijger”,  illustreert goed het karakter van de wijnbouwers van Cellier Des Princes. Mannen voor wie actie belangrijker is dan woorden.

Historiek

In 1925 verenigde een groep wijnbouwers zich, overtuigd door de waarden van solidariteit en wederzijdse hulp. Elf jaar later zullen deze visionaire wijnbouwers deelnemen aan de bouw van de eerste appellatie van Frankrijk: Châteauneuf-Du-Pape.

In de jaren zestig anticipeerde de tweede generatie wijnboeren van Cellier Des Princes op de vrijetijdsmaatschappij en de ontwikkeling van het wijntoerisme door een proefkelder te installeren aan de rand van de RN7.

Na een aantal zwakkere jaren werd in 2005 de Raad van Bestuur afgezet, de president ontslagen, en een nieuwe strategische cyclus gestart met kwalitatieve oriëntatie en sterke investeringen tot gevolg.

Onder leiding van een nieuw presidentschap, ondersteund door directeur Pierre Cohen, steeg in de 6 volgende jaren het aandeel van de verkoop in flessen van 20% naar 96% en vertegenwoordigt  het vandaag bijna de gehele omzet. De tweede strategische beslissing was om hun wijnen onder het eigen merk "Cellier des Princes" op de markt te brengen.

Naast het succes van de afgelopen 10 jaar, is de kelder blijven investeren in de wijnbouw en de wijnbereiding om de kwaliteit van zijn wijnen voortdurend te verbeteren. Tegenwoordig is Cellier des Princes, onder zijn eigen merk, een essentiële referentie geworden in Châteauneuf-du-Pape en de Rhônevallei, erkend vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Vandaag verenigt Cellier Des Princes niet minder dan 116 wijnboeren over 620 hectare wijngaarden. 50% van de omzet wordt gerealiseerd in Frankrijk en 50% via export naar meer dan 40 landen.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen onder de naam “Domaine de la Libellule” terugvinden op onze “table découverte”.