Clos du Joncuas

Verborgen in het hart van de Gigondas wijnstreek ligt het ongerepte Clos du Joncuas. Onder meer de ligging, de bodem, de specifieke druiventeeltsystemen en de manier waarop men hier wijnen vinifieert, maken van dit domein een unieke beleving.

Sinds de jaren twintig is er, afgezien van de iets grotere boerderij en de tractoren die de muilezel vervingen, eigenlijk niets veranderd in Clos du Joncuas. Toen Frédéric Pierre Auguste Chastan in 1920 begon met het maken en verkopen van zijn wijn, bestond de kwestie van de biologische teelt niet vanwege een gebrek aan onkruidverdelgers en fytosanitaire producten, maar het vergde in 1950 een grote dosis moed en lef van zijn zoon Fernand om zijn wijnstokken verder op een natuurlijke manier te blijven bewerken.

 

Jarenlang zorgde Fernand Chastan voor de wijngaarden en de wijnstokken en zijn dochter, als gevoelvolle oenoloog, voor de wijnbereiding. Toen haar vader ouder werd, nam Dany ook de organisatie en agronomische beslissingen in de wijngaarden over, waarbij ze nog steeds graag het advies van haar vader opvolgde.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen terugvinden op onze “table découverte”.