Domaine Chant des Loups

Domaine Chant des Loups – een verhaal van vader op dochter

Het was in 1989 dat Franck Aymard, vergezeld van zijn vrouw Sylvie, het landgoed te Sarrians creëerde. Het familiehuis en de wijnkelder liggen in één aangesloten stuk midden in de 12 hectare grote wijngaard. De wijngaard wordt sinds de oprichting biologisch beheerd en wordt vandaag door Marie overgenomen. Samen hebben ze de kelder in 2017 gebouwd en het is hun complementariteit die hen vandaag de dag in staat stelt om alle wijnen op het domein te produceren en op de markt te brengen. Franck in de wijngaard en Marie in de kelder.

Filosofie

Franck bewerkt zijn wijnstokken in harmonie met de maancycli en elk van de druivensoorten wordt apart verbouwd. Grenache is hun paradepaardje voor de AOC Vacqueyras, gevolgd door Syrah, Mourvèdre en Carignan. Het domein produceert witte wijnen met alle zes druivenrassen van de appellatie: Grenache blanc, Roussanne, Marsanne, Bourboulenc, Clairette en Viognier.

Op het landgoed worden uitsluitend handmatige en mechanische technieken toegepast, zodat er geen onkruidverdelgers, pesticiden, insecticiden of andere synthetische producten worden gebruikt.

Marie hoeft alleen nog maar de prachtige kwaliteit van de druiven in de kelder uit te vergroten! De fermentatie gebeurt met autochtone gisten. De gouden regel is het regelmatig controleren van de vaten tijdens de gisting en rijping. Bij ons passen we zachte extracties toe, zodat de druivensoort en het terroir het beste tot uiting komen in onze wijnen.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen terugvinden op onze “table découverte”.