Domaine de Verquière

Dit is een blend van Grenache 70 %, Syrah20 % en Cinsault 10%. De syrah-oogst wordt apart gevinifieerd. De gehele oogst wordt volledig ontsteeld.

De druiven worden gedurende 24 uur op een koude temperatuur voorgefermenteerd. Een neus van fruit, zwarte bessen, sleedoornbes, zwarte kers en subtiele kruidige tonen. Fris in de mond met tonen van rijpe rode bessen, zoethout en peper. De vatrijping van 4 maanden zorgt voor beheerste kracht.

Dit landgoed van 45 ha, gelegen te Sablet, wordt al vier generaties lang van vader op zoon doorgegeven. Huidig eigenaar Thibaut CHAMFORT, die zowel in Frankrijk als in het buitenland (Californië en Zuid-Afrika) ervaring heeft opgebouwd, streeft naar voortdurende verbetering van de kwaliteit van zijn wijnen.  

Het was overgrootvader Edmond die als jonge man de gebouwen kocht en ze nieuw leven inblies. Hij verkocht zijn wijnen in grote vaten aan de beste wijnhandelaren uit de regio. De grenzeloze energie van grootvader Louis gaf een nieuwe impuls aan het landgoed en, in 1964 was hij de eerste wijnboer in Sablet die zijn wijnen in flessen verkocht. Hij speelde een zeer actieve rol bij de totstandkoming van de appellatie Côtes du Rhône Villages Sablet in 1974. Zoon Bernard, Thibauts vader, bestendigde het respect voor de kwaliteit van de wijnen en verhoogde de verkoop via export.

Door de jaren heen heeft de wijnmakerij land aangekocht in de appellations Sablet, Plan de Dieu, Rasteau en Vacqueyras, elk met hun kenmerkend en uniek terroir.

Thibaut heeft al zijn passie en toewijding gestoken in het omzetten van de wijngaard naar biologische landbouw en behaalde in 2014 de certificering.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen terugvinden op onze “table découverte”.