Domaine La Fourmone

Net als mensen hebben ook muren een geschiedenis. Deze van Domaine la Fourmone gaat terug tot 1765 en loopt samen met deze van de Provence.

De Provence is de warmte die uitgaat van de binnenplaats van het domein, de brandende stenen van de bastide, de zeldzame schaduw onder de wilde wingerds, het gerinkel van glazen en het geluid van grind. Het zijn ook de eindeloze zomeravonden, de eerste krekels in juni, de zomervakantie en de honderd jaar oude platanen.

Sinds 1910 vormt Domaine La Fourmone het familieverhaal van de Combe's. De familie Combe, Marie-Thérèse 4e generatie, Florentine en Albin 5e generatie, blijven de voorouderlijke wijntradities bestendigen en bewerken de 40 ha van de wijngaard in biologische landbouw.
Hun wijnen zijn de nederige getuigen van die natuurlijke essenties. De balans tussen warmte en vochtigheid is een zuidelijke olfactorische hotspot die we beschermen. De Provence is de geur van tijm, rozemarijn, brem en Aleppo-den. Het is het territorium van hun wijnstokken, het biedt hen het nodige materiaal dat essentieel is voor hun ontwikkeling: een bodem van klei en kalksteen, een droge wind, een felle zon en matige regen.
Via hun wijnen is het de Provence die zich openbaart.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen terugvinden op onze “table découverte”.