Maison Ogier

Maison Ogier, opgericht in 1859, is gelegen in Châteauneuf-du-Pape, in het hart van de meest prestigieuze appellatie in Zuid-Frankrijk. Om de subtiele variaties van de terroirs van deze AOC en de hele Rhônevallei te interpreteren, heeft Ogier zijn kennis van de grondsoorten in de verschillende appellations verdiept en zijn werk dienovereenkomstig aangepast.

De eeuwenoude kelders, in het hart van het dorp, herbergen meer dan 8.000 hl houten vaten, tonnen, demi-muids en afgeknotte kegelvormige vaten.

Met meer dan 100 ha in bedrijf en een duurzaam aankoopbeleid voor wijnstokken zijn onze wortels in Châteauneuf-du-Pape en in de zuidelijke appellations zeer sterk. Om deze troeven te verrijken, hebben we al meer dan twintig jaar duurzame partnerschappen opgebouwd met toegewijde wijnbouwers en wijnkelders in de regio. We zijn op zoek naar de mooiste percelen, in lijn met de praktijken die overeenkomen met onze ‘Huis’-visie op Rhône-wijnen: een identiteit rond Grenache, een emblematische druivensoort voor rode wijnen uit het zuiden van de vallei, en Syrah voor de noordelijke appellations , die een subtiele alchemie uitdrukt rond de zuiverheid van het fruit, de frisheid en de diepte. Voor witte wijnen gemaakt uit blends en voor de overwegend witte Grenache is de stijl ook gebaseerd op de zuiverheid van het fruit, de mineraliteit en de complexiteit. Met één sleutelwoord: onze wijnen in de juiste fase van hun ontwikkeling te koop aanbieden met een uitstekende drinkbaarheid.

Filosofie

De belangrijkste principes bestaan in de eerste plaats ​​uit het selecteren van terroirs die erkend worden vanwege hun geologische aard die bevorderlijk is voor het tot uitdrukking brengen van de complexiteit en rijkdom van onze appellations.

Gedurende de seizoenen bewerken zij de grond via een minimalistische maar regelmatige interventie aan de plant, waarbij de precisie van de snoeimethoden een rol speelt, talrijke handmatige werkzaamheden en een voorraad gecontroleerde organische meststoffen zorgen ervoor dat kwaliteitsdruiven kunnen rijpen in de wijngaarden onder de best mogelijke omstandigheden.

Een dubbele werking die tot gevolg heeft dat de opbrengst wordt beperkt, maar dat de aromatische concentratie van de aldus verzamelde oogsten toeneemt. En om ons het beste materiaal te geven om vervolgens de vinificaties op subtiele wijze te beheren en tegelijkertijd het terroir zich te laten uiten, in een constante zoektocht naar meer typiciteit en in de strijd tegen de gevolgen van de opwarming van de aarde, experimenteren ze met eeuwenoude inheemse druivensoorten. Als de mistral, onze eerste fytosanitaire bondgenoot, onze taak gemakkelijker maakt, zetten we ons in voor een zeer geavanceerd, doordacht beheer en een organische aanpak op alle percelen die we bezitten.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen terugvinden op onze “table découverte”.