11 mei 2019: 6de masterclass Rhônewijnen - Lirac


6de masterclass Rhônewijnen – AOC LIRAC – 11/05/2019 – 10.30 uur

De Baronie Costes du Rhône Gent organiseert op zaterdag 11 mei 2019 in Gent (Solidariteit voor het Gezin – Tijgerstraat) om 10.30 uur een 6de masterclass rond Rhônewijnen met als thema: AOC LIRAC.

ormat: top educatief moment waarbij 8 representatieve wijnen uit de Lirac-appellatie worden toegelicht door de gastspreker, Rodolphe des Pins , Voorzitter van AOC Lirac (Chateau Montfaucon)

"Frisheid en zachtheid, Lirac maakt aanspraak op deze verwonderijke rust. Lichtheid is alleen maar schijn, waarachter een onbetwistbaar gul en veelkleurig palet schuil gaat."

CHRISTOPHE TASSAN
Sommelier Ambassadeur van de Rhône

AOC LIRAC

Lirac is een van de meest zuidelijke cru’s van de Rhônevallei… maar ongetwijfeld ook de meest verborgen. Het wijngebied wint aan kwaliteit, is goed bewaard en het is er rustig weg van de toeristische gebaande paden. En toch wordt hier reeds sinds de oudheid aan wijnbouw gedaan. In 1947 werd de Appellation cru van de Côtes du Rhône toegekend. Lirac is een van de rare zeldzame wijngebieden waar de wijn in drie kleuren wordt geproduceerd.

De appellatie strekt zich uit over de beste gronden van de 4 kleine gemeenten van de Gard en het eisenpakket behoort tot de strengste van de regio. Reeds in de middeleeuwen werd dit wijngebied op de ‘Côte’ du Rhône geprezen voor de kwaliteit van de wijnen. Om deze kwaliteit te garanderen mogen alleen wijnbouwers en -handelaars die het handvest naleven de nieuwe fles van Lirac gebruiken. Door de assemblage van wijnen uit verschillende terroirs kan de echte Lirac-wijn tot leven komen: krachtig, mooi gestructureerd en met veel aroma’s, maar altijd fris en steeds elegant. Een parel die de liefhebber absoluut moet ontdekken!