1 juli 2023: 50 jaar Commanderie des Costes du Rhône 1973-2023

Gepubliceerd op 9 juli 2023 om 14:22

De Commanderie is een vereniging van wijnboeren en vrienden van de appellatie, maar het is ook een belangrijk communicatiekanaal voor wijnliefhebbers van de Côtes du Rhône, met als doel de wijnproductie en gastronomie van de regio te promoten. Het landschap is niet alles, er zijn andere waarden nodig: wijn en eten, de cultuur die eromheen hangt, hebben een weerklank over de hele wereld die te vaak wordt genegeerd.

De Côtes du Rhône heeft overal fans, aangetrokken door het Franse mysterie, de herinnering aan het verleden, de kracht van onze tradities, de waardigheid en trots die mensen hebben voor onze producten. De Franse gastronomie heeft een grote uitstraling in het buitenland. Buitenlanders die gepassioneerd zijn door onze wijnen zijn dol op de evenementen die de Commanderie en haar Baronnies organiseren. Ze houden van het feestelijke karakter, het decorum, de kostuums, het delen van de maaltijd, want we bieden zeldzame en zeer gewilde avonden waar nog lang over nagepraat wordt.

Het Noord-Amerikaanse voorbeeld ligt voor de hand: dankzij de baronieën van Drummondville, Montreal, New York, Philadelphia en Quebec krijgen de Côtes du Rhônes-wijnen een ereplaats. Het draait allemaal om buitengewone plaatsen en theater, maar we mogen nooit vergeten dat achter de cultuur bezoeken, contracten en handel schuilgaan. Kijk maar naar wat er gebeurt in Quebec met de SAQ, in België, Zwitserland en Zuid-Korea, bijvoorbeeld!

Nu we dit jaar de 50e verjaardag van de Commanderie vieren, is deze jonger dan ooit en aanwezig over de hele wereld op de markten die het meest veelbelovend zijn voor onze appellation. Op alle Commandeurs van het eerste uur die de lof hebben gezongen van onze terroirs en onze wijnen, zonder ooit de beschaving van de wijn en de cultuur van de Provence te vergeten, op de Commandeurs en Chevaliers die overal ter wereld een boodschap van gezelligheid en vriendschap met onze Commanderie uitdragen.

Patrick Galant - Grootmeester 

 

Je kan het boekje over 50 jaar Commanderie des Costes du Rhône hieronder online lezen of downloaden als PDF:

50 jaar Commanderie des Costes du Rhône
PDF – 5,9 MB 72 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.