Château de Serre-Blanc


In 1926 plantte Victorin Aubert de eerste wijnstokken op zijn landgoed te Tulette, gelegen in de Drôme. Als gepassioneerd en onvoorwaardelijk liefhebber van wijnranken en wijn, gaf hij zijn waarden door aan zijn kinderen en kleinkinderen. De familie Aubert heeft haar expertise in de loop der decennia verder ontwikkeld en het domein geleidelijk uitgebreid met nieuwe percelen in de Drôme en de Vaucluse.

 

De traditie wordt in 2022 voortgezet met de overname van Château de Serre-Blanc door Charles Aubert. Zijn wijngaard is ideaal gelegen op de zonnige hellingen van de gemeente Cairanne, een gerenommeerde appellatie in de Rhônevallei. Dit wijndomein biedt hem de kans om een nieuwe "parel" toe te voegen aan de geschiedenis van het familie-erfgoed en mee te werken aan de opbouw van een tijdloze erfenis.

 

Het familiedomein kan immers bogen op verschillende appellations: Châteauneuf du Pape, Plan-de-Dieu, Sainte-Cécile, Visan, Tulette en Grignan les Adhémar. Door deze Cru toe te voegen aan de geschiedenis van de familie Aubert, hoopt Charles een nieuwe bladzijde in de wijnbouw te schrijven, vertrekkend van een domein dat zo'n tien jaar geleden is ontstaan.

 

Bij Château de Serre Blanc bepaalt de natuur werkelijk het ritme van het wijnbereidingsproces. De wens van de eigenaar en zijn omgeving is om de wijnstokken tot hun recht te laten komen. Het bewerken van het land en de oogst van de druiven zijn niet gebaseerd op opbrengst. In plaats daarvan ligt de nadruk op het laten rusten van de bodem, handmatige bewerking en respect voor het terroir. De aangeboden wijnen worden al jaren gemaakt van 100% biologisch geteelde druiven en sinds 2023 werd de overgang naar biodynamische landbouw vervolledigd.

 

De wijnstokken gedijen op een van de belangrijkste terroirs van Cairanne. De bodem bestaat uit zeldzame kalksteenkiezels met vuursteen en mergel, wat een omgeving creëert die bevorderlijk is voor de royale expressie van de wijnstok en een elegant en complex aromatisch palet.

 

Door ingrijpende renovatie van de wijnkelder infrastructuur  is nu een verwerking van de most ‘par gravité’ (zonder oppompen) mogelijk. Deze regeling, gecombineerd met een 100% handmatige oogst en een druivenvriendelijker vinificatieproces, zorgt ervoor dat de wijn zijn volledige essentie tot uiting kan brengen.

 

Château de Serre-Blanc

1785 Rte de St Roman

84290 Cairanne

contact@serreblanc.com