Domaine les Ondines in de prijzen op Bio Beurs Montpellier 2024

Gepubliceerd op 24 januari 2024 om 14:00

In 2023 haalde Frankrijk nog eens de eerste plaats als grootste wijnproducent wereldwijd, maar wist u dat het land ook de meeste bio wijnen ter wereld produceert? Niet te verwonderen dus dat er jaarlijks een Wijnbeurs wordt ingericht die uitsluitend deze wijnen voorstelt aan het grote publiek.

Dat gebeurt jaarlijks in Montpellier, dit jaar van eind januari (29 – 31 januari en digitaal 22 en 23 januari) en krijgt de naam Salon Millésime Bio. Het is de belangrijkste wijnvakbeurs voor biowijnen, wel in de eerste plaats gericht op professionals dus. 1500 exposanten en meer dan 10 000 bezoekers worden er verwacht. Naast alle Franse streken zijn 20 andere landen ook vertegenwoordigd. 100 jaar geleden werd de fameuze Cours aux Agriculteurs van Rudolf Steiner gepubliceerd, het manifest of bijbel voor de bio-dynamie.

Dat wordt dus zeker in de bloemetjes gezet met voordrachten én een aparte afdeling biodynamische wijnen.

De RVF journalisten proefden al een aantal wijnen vooraf en zo zien we de Vacqueyras van Domaine les Ondines, u welbekend, vermeld met zijn Clos des Frères 2019 en een score van 91/100. “Un duo grenache/syrah affûté, qui truffe et expose une ampleur généreuse. Mâche veloutée et fruits noirs sous une chair pulpeuse. » Proficiat Erwin en Jérémy !

Luc Wieme

Commandeur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.