Domaine de la Tête Noire

Domaine de la Tête Noire, gelegen in het hart van de appellatie Gigondas, werd opgericht in 2008 en telt 22 hectare die zich uitstrekken over de gemeenten Gigondas, Vacqueyras en Cairanne. De wijngaard, bestaande uit een tiental percelen, biedt een prachtige verscheidenheid aan terroirs, voor wijnen die sinds 2012 als “biologisch” gecertificeerd zijn.

Historiek

Opgericht in 2008, vormde dit domein voor zijn van oorsprong Belgische eigenaar een echte uitdaging. Als autodidact besloten ze destijds om percelen wijnstokken te kopen op de terroirs van Gigondas, Vacqueyras en Cairanne.

Ook voor huidig eigenaar Winsley De Maria, die het samen met zijn gezin overnam in 2015, vormt dit landgoed een verhaal van uitdaging. Het is immers geen sinecure om als 23-jarige aan het hoofd van het landgoed te komen en om het beheer van de wijnstokken, de wijnbereiding en de commerciële oriëntatie te beheren. Met passie werkt hij aan de herstructurering van de wijngaard.

Filosofie

Winsley onderhoudt met overtuiging het landgoed dat in 2012 de certificering voor biologische landbouw van Ecocert heeft verkregen. Hij gaat met evenveel enthousiasme als altijd door met dit engagement, dat erin bestaat alles te doen om het milieu, de wijnen en de consumenten te respecteren!

De wijngaard bestaat uit 1,5 ha Gigondas, 10 ha Vacqueyras, 2 ha Cairanne en 6 ha Côtes-du-Rhône Villages. Soms licht en fruitig, soms vol en krachtig, de wijnen uit hun wijngaarden ontlenen hun persoonlijkheid aan een verbazingwekkend palet van bodems en druivensoorten (vooral Grenache en Syrah), waardoor rijke en gevarieerde wijnen worden aangeboden.

 

U kan hun Vacqueyras wijnen terugvinden op onze “table découverte”.