Domaine la Garrigue

Het landgoed La Garrigue in Vaucluse ligt in het hart van de appellatie Vacqueyras op het Garrigues-plateau. Het landgoed ontstond in 1850 en wordt al zes generaties lang uitgebaat door de familie Bernard.

De huidige eigenaars Virginie Combes en Simon Bernard, maar ook hun kinderen, delen dezelfde passie voor wijnstokken en wijn. Ze bedenken, innoveren, ontwikkelen nieuwe jaargangen en werken volgens de traditie om de knowhow van hun voorouders te bestendigen.

Het landgoed strekt zich uit over ruim 75 hectare. De percelen liggen verspreid over verschillende gemeenten: Vacqueyras, Gigondas, Beaumes de Venise, Sarrians, Violès en Camaret. Deze diversiteit aan terroirs stelt ons in staat een breed scala aan wijnen te produceren, elk met typiciteit, smaak, originaliteit en rijkdom.

Onze rode druivensoorten zijn voornamelijk Grenache, Syrah, Caladoc, Mourvèdre, Cinsault en Carignan. De witte druivensoorten zijn uiteraard ook aanwezig met Grenache blanc, Clairette, Roussanne en Marsanne.

Filosofie

Wij werken al enkele jaren met respect voor de traditie. Wij hebben niet het keurmerk ‘biologisch’, maar bewerken de grond op verantwoorde wijze, met respect voor de natuur, dus zonder chemische onkruidverdelgers, met als doel authentieke, natuurlijke wijnen te produceren die typisch zijn voor hun terroir.

 

https://www.domaine-la-garrigue.fr