Domaine Sang des Cailloux

Ontstaan

Het domein werd opgericht in 1975 ten tijde van de scheiding van de twee broers Ricard. Serge FÉRIGOULE, die in 1974 de school van Montpellier verliet als oenoloog, ging in 1979 – na 4 jaar te hebben gewerkt in de négoce - als landarbeider aan het werk voor J. Ricard. Gezien deze laatste kinderloos bleef ging hij in 1982 een partnerschap aan met Serge die vervolgens in 1990 zelf de trotse eigenaar wordt van Sang des Cailloux. Het domein is 17 ha groot en ligt op het “Plateau des Garrigues”.

Biologische teelt

Serge werkt sinds de overname in 1990 biologisch maar zoekt daarvoor geen erkenning. Dit zegt iets over zijn filosofie want, hoewel hij reeds jaar en dag wordt beschouwd als één van de beste wijnbouwers in de zuidelijke Rhône, zal hij dit steevast weglachen, hij is niet op zoek om indruk te maken, niettegenstaande zijn immense snor daar niet toe bijdraagt. Zijn wijnen hebben op natuurlijke wijze lage rendementen. Serge is bovendien ook sentimenteel want zijn gewone rode Vacqueyras krijgt elk jaar een andere naam, verwijzend naar één van zijn dochters : Floureto, Doucinello en Azalais.

Opvolging

In 2003 vervoegt zijn zoon Frédéri het domein. Zij besluiten het landgoed biologisch (2010) en vervolgens biodynamisch (2012) te laten certificeren.

 

https://sangdescailloux.com